h1

Lenge leve Lundheim

mars 8, 2010

Denne helgen har jeg hatt en fantastisk god opplevelse jeg bare må få dele med dere! Jeg har vært på Lundheim folkehøgskole på Moi i Rogaland der jeg hadde et lørdagsseminar. Det er 70 elever ved skolen og 40% av dem er funksjonshemmede. Veldig flott forresten å se hvor fint det fungerer når det er god tilrettelegging for de blant oss som har litt større utfordringer med bevegeligheten en de fleste av oss har. Og som vi tar det for gitt vi som kan gå på våre egne ben….

For det første var det en strålende dag med vårsol som fikk snøen til å glitre i det vakre landskapet omkranset av heiene rundt. Men det absolutt fineste med min opplevelse var møtet med alle disse flotte og engasjerte ungdommene. Refleksjonsnivået var meget høyt og deltagelsen likeså… Ekstra imponerende da flere av dem hadde kom hjem fra utenlandsreise kl 01 på natten og vi startet kl 10!… og da snakker vi tenåringer…..:-)

Temaet var Hva et menneske er verdt, sortering, fosterdiagnostikk og utfordringer rundt abort. Elevene jobbet en del i grupper og undervisningen ble i aller høyeste grad interaktiv. Flere av elevene var svært kunnskapsrike og dette blandet med alle de personlige erfaringene de hadde, ga oss 4 uforglemmelige timer sammen.  Alt fra diktopplesing av ei ung flott jente om utfordringen å ikke bli sett for den man er pga  rullestolen eller diagnose, til dype samtaler i pausene.

Jeg er virkelig så glad for at jeg tok denne reisen og jeg er så imponert av pågangsmotet til flere av disse ungdommene som ikke har fått det enkleste utgangspunktet i livet. En av guttene, som hadde jobbet hardt med opptrening etter en ulykke, skulle sykle 70 mil i sittesykkel til sommeren. Det du! –når syklet du sist så langt??:-)

Heia Lundheim, her har dere en ny fan!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: