h1

Ingen grenser

mars 22, 2010

Gjengen fra "Ingen Grenser"

Ja dette må jeg si er grensesprengende! Jeg har sett min første episode av Lars Monsens «Ingen grenser» i går kveld og jeg ble helt bergtatt der jeg satt framfor tv’n. Jeg skjønner først nå at jeg virkelig har gått glipp av noe, dvs de 2 andre episodene, men godt de kan ses på nettet. For dette gir mersmak! Hvilken prestasjon deltagerne viser, jeg blir helt målløs av beundring. Kjenner meg nesten litt flau over mine klager over litt kramper i musklene på slutten av skituren i marka forrige uke, da jeg kjørte på litt hardere enn jeg ellers pleier:-)

Du har sikkert sett, eller i hvert fall hørt om programmet, der en gjeng på 11 personer med ulike funksjonsnedsettelser legger ut på en ekspedisjon på 50 mil i villmarka med Lars Monsen som turleder. Fantastisk natur forresten, jeg får nesten lyst å henge meg på….Men jeg vet ikke helt om jeg er tøff nok:-) Men det er disse deltagerne og alle har de et eller annet som egentlig kunne ha hindret dem fra å dra ut på en slik ekspedisjon. Men som Erik sa, begrensningen sitter først og fremst i hodet. Bare bestem deg for noe, så får du det til. Ingenting er umulig! Synd du måtte gi deg Erik, men et benbrudd satte dessverre stopp for videre deltagelse.

2 av deltagerne sitter i rullestol, en har MS, flere har amuterte ben og en er nesten blind og døv. Alle har de til felles at de har et utrolig pågangsmot og jobber seg fremover på tross av ulike utfordringer inni seg og utenpå. Helt fantastisk! Jeg føyer meg til rekken av over 1 million andre nordmenn som heier på denne flotte gjengen og gleder meg virkelig til fortsettelsen!

Dere er flotte forbilder for oss alle! Ingenting er umulig.

Reklamer

2 kommentarer

  1. Fullstendig enig, et fantastisk program!

    Samtidig som man blir imponert over hvilke grenser de bryter, kan de lære oss viktigheten av å benytte hverandres styrker og erkjenne våre svakheter. I det ene øyeblikket føles rullestolen som en stor bremsekloss i terrenget, i neste omgang brukes rullestolen til å frakte kanoene.

    Og når utfordringene blir for store for enkeltmenneskene, bygges et fellesskap av mennesker som er avhengig av hverandre. Kanskje noe til ettertanke for oss vestlige overflodsindividualister som ofte bygger relasjoner etter hva som passer våre behov?


  2. Japp, det er et fantastisk program og viktig at slike program går på TV! 🙂Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: