h1

Noen ord mellom slagene …

mai 14, 2010

Det har virkelig gått i ett i det siste! Et par intensive uker med reiser og foredrag, og en boklansering i tillegg til eksamenslesing og oppgaveskriving er krevende, men du, så mange berikende møter med mennesker jeg har hatt!

Hanne vant Menneskeverds Livsvernpris i 2005

Søndag 9. mai var jeg i Halden frikirke og talte om menneskeverd under gudstjenesten sammen med Hanne Mathiassen. Hanne er ei herlig dame, som blunker til meg og sier at hun har noe mer enn det jeg har – hun har nemlig et ekstra kromosom! Hun skriver dikt, har gitt ut CD og ble kåret til Årets telemarking rett før jul. Det er mer enn hva jeg kan skryte på meg!

Det gjør alltid inntrykk å høre Hanne fortelle om hvordan hun opplever det når politikere og andre sier at slike som henne, med Downs syndrom, ikke burde få leve. Nesten alle som får vite at barnet de bærer på har Downs velger å abortere. Og vårt samfunn blir fattigere.

Mandag kveld var jeg i Bergen og talte på et Ja til livet-arrangement, etter at bergensbyråd Filip Rygg hadde holdt en appell. Du kan lese mer om det her.

På pressekonferanse hos Menneskeverd sammen med bokens redaktør, Otto Gjerpe

Og så var det pressekonferanse hos oss i Menneskeverd. Lunde Forlag har gitt ut boken Hvorfor gråter du, Camilla? om kvinner etter abort. Den handler om kvinner fra Norge og andre land som forteller hvordan livet ble etter aborten, i tillegg til at leger, psykologer, psykiatere, rådgivere og andre fagfolk skriver om hva forskning og erfaring har lært dem om ettervirkninger av abort. Jeg har selv hatt gleden av å bidra med et kapittel i boken, og anbefaler den på det varmeste. Ikke minst tror jeg det kan være godt for kvinner som har vært igjennom abort, å se at man ikke er alene om opplevelsene sine og de vanskelige følelsene.

Da er det bare eksamen igjen … 🙂

Reklamer

5 kommentarer

  1. Jeg synes hun fortjener en stor takk for den innsatsen hun gjør for andre med Downs, hun er et kjempeflott menneske, og det kommer fra en humanist.


  2. Det er jeg helt enig i!


  3. Jeg er veldig glad og takknemlig for at det finnes folk som deg. Du gjør en kjempejobb, og er en ressurs for både de med downs, deres familier, og for et mer reflektert og tolerant samfunn. Tusen takk! og lykke til med veien videre.


  4. Dere er en jævla belastning for samfunnet 1stk med downs tar opp for mange av samfunnet , dere burde ikke leve rett og slett håper du selv innser dette en dag det finnes mange mennesker som ikke får noe hjelp i helsevesenet mens dere sprader rundt med altfor mye. Føler en normal person fortjener hjelp foran noen med downs.


  5. Dopefish: Du er en skam for dine medmennesker.Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: