h1

Gjesteblogg: Tur i Nord#2

november 24, 2010

Jeg har hatt min første lengre reiserunde. Denne gangen var det Nordland som stod for tur, og som jeg har gleda meg til å besøke denne vakre landsdelen! Som eksilnordlending fra sørlandet er det ekstra stas å komme ”hjem” en tur midt i november.

Det var fire hektiske dager, med mange opplevelser. Fine opplevelser, morsomme opplevelser, sære opplevelser.

Nesna var første stopp, der jeg underviste i tre forskjellige klasser på Kristen Videregående skole Nordland. Både aktiv dødshjelp, abort og sorteringssamfunnet stod på planen. Det gjorde godt å møte engasjerte og meningssterke ungdommer, som tok undervisningen til seg og fikk noe å tenke på. Utrolig gøy! På kvelden var det åpent møte på Frikirka, der fokuset lå av livets avslutning. Fra de frammøtte kom spørsmålet:” Hva konkret kan vi gjøre med disse temaene, her i vårt lokalsamfunn?” Veldig inspirerende tanke, særlig når de selv kom med mange gode svar!

Dagen etter fikk jeg sett litt mer av Nesnas fine steder, før båten tok meg 1,5 timer ut i havet, til øya Lovund. Der samlet ungdommen seg, til mat, sang, lek og moro. Og selv om det var sent på en fredag kveld, klarte de å være med i samtalen om livets begynnelse, dets verdi og problemstillingene rundt abort. Et veldig morsomt møte med en flott gjeng av nordnorsk ungdom!

Lørdag morgen var det grytidlig avgang med hurtigbåten, for å komme til Sandnessjøen, og formiddagsmøte der. Miniturneens siste dag førte meg tilbake til Nesna, der jeg deltok på gudstjenesten i Nesna Frikirke.

På denne turen har jeg hatt undervisning for alt fra 30 til 3 personer. Dette er en god illustrasjon på nordnorsk optimisme, at man holder samme møte, uansett om det er 1 eller 100 mennesker som kommer!

Tusen hjertelig takk for at jeg fikk komme og møte alle dere nydelige mennesker jeg har møtt på veien! Takk for engasjementet, inspirasjonen, varmen, åpenheten og ikke minst: gjestfriheten!

Det ikke er lett å huske på å ta bilde av alle de folkene jeg møter underveis, skulle gjerne hatt det! Derfor blir det nok et naturbilde fra nord her på bloggen. Ikke så verst det heller;)

Åshild:)

Utsikt fra Nesna, mot havet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: