h1

Debatt om tidlig ultralyd

januar 28, 2011

Denne uka har vært travel her på kontoret. Søndag kveld satte Eva Sommerseth, leder for Jordmorforbundet, igjen i gang debatten om tidlig ultralyd. Hun mener at myndighetene påfører gravide kvinner unødvendig lidelse ved å ikke tilby dem ultralyd i uke 12. Et par dager senere uttalte hun også at hun ønsker å flytte grensen for selvbestemt abort til uke 16.

Siden søndag har debatten pågått på TV, radio og i aviser, mellom fagfolk og politikere. Hensikten med tidlig ultralyd er å oppdage flere avvik tidligere. Tanken er også at det skal være enklere for kvinnen å velge hva som skal skje med barnet. Hva slags budskap er det? Hva vil vi med samfunnet vi lever i? Uansett er det et liv det handler om.

 Allerede sender myndighetene og samfunnet signaler. Det finnes støtteordninger for familier som får barn med ulike funksjonshemminger. Men de bør absolutt bli bedre.

Om litt over en uke deler vi ut Livsvernprisen til noen som virkelig står på for funksjonshemmede, og synliggjør mulighetene framfor begrensningene. Vi ønsker at deres entusiasme skal smitte over på folks holdninger til mennesker med funksjonshemminger generelt i samfunnet – både fødte og ufødte.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: