h1

Mye som skjer!

april 13, 2011

Det skjer mye i Menneskeverd for tiden!

Åshild har de siste to månedene reist land og strand rundt, for å møte unge mennesker og høre hva de tenker om store spørsmål om livet. For hva er et menneske verdt? Og når får livet verdi? Vanskelige spørsmål med mange forskjellige svar…

Selv sier Åshild om jobben sin;” jeg er så utrolig heldig som har dette som jobb! Tenk å få lov til å reise rundt og bli kjent med landet – både natur, kultur og mennesker. For vi er forskjellige fra sted til sted, og det er veldig gøy å oppdage! Og tenk å få lov til å ha en jobb der folk sier at min undervisning får konsekvenser for deres syn på livet, de begynner å tenke over ting de aldri har tenkt på før – det er utrolig inspirerende!

Ekstra krevende er det da å snakke om disse temaene til folk som kjenner utfallet på kroppen, i større grad enn de fleste av oss. På Lundheim Folkehøyskole på Moi har flere av elevene en funksjonshemming. Når jeg får høre at de blir alt fra opphisset, rasende til rørt og glad er det ekstra hyggelig, og motiverende i en hektisk arbeidshverdag!»

Åshild forteller videre at det også var litt ekstra gøy å få lov til å undervise på årsmøtene til lokallagene i Lyngdal og på Giske. «Det er så gøy å se engasjementet hos dere som bor rundt i landet! Når jeg jobber med dette hver dag, er det veldig gøy å få noen ansikt å tenke på – at vi står sammen for de samme sakene! Vi står sammen for å kjempe for livet!”

I helgen var det tid for årsmøtet i Menneskeverd. Vi startet fredag kveld med inspirasjonssamling ved Helge Gudmundsen som snakket om sin tid som trener for fortballaget Flatås Lions i Trondheim. Og for en inspirasjon vi fikk! Flatås Lions er et fotballag der spillerne har ulike funksjonshemminger. Etter å ha hørt på Helge, faller grunnlaget for diskusjonen bort. Hvorfor skal ikke folk med funksjonshemminger få lov til å leve? Noe kan bare fattes med hjertet!

På årsmøte på lørdagen behandlet vi flere spennende saker. Blant annet ble nytt styre valgt, noe dere kan lese om på våre hjemmesider.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: