h1

Gjesteblogg fra Åshild: Aborttallene må ned

mai 30, 2011

Den siste tiden har Aftenposten hatt flere saker om unge mødre. Frøya Elisabeth Astrup (25 år og snart tobarnsmor) skriver i et innlegg: ”Støtt unge mødre som tar gode valg og hensyn på vegne av barna sine. Støtt mødre som ønsker å være til stede.” Jeg er helt enig med Astrup. Vi trenger både som enkeltmennesker og samfunn å støtte opp om unge mødre og deres familier slik at flere velger å ta i mot barnet de bærer. Aborttallene er alt for høye i dette landet (nesten 16.000 i 2009), og jeg tror at holdninger hos helsevesen, familie og venner, sammen med andre faktorer som for eksempel økonomi, gjør at mange unge jenter velger det som virker som den enkleste løsningen i en krisesituasjon.

I en artikkel i Aften 24. mai, sier 17 år gamle Malin Wilhelmsen at det å bli mor så tidlig ikke har ødelagt ungdomstiden hennes – men gitt henne andre prioriteringer. Videre sier Wilhelmsen at ”jeg håper samfunnet endrer seg, slik at det blir lettere å kombinere jobb og utdanning med foreldrerollen”. Mer enig kan jeg ikke bli! I dag er det alt for mye fokus på at jobb og utdanning er noe en må være ferdig med, før barn kommer inn i bildet. Jeg tror at dette er noe av grunnen til at over halvparten av gravide i alderen 20 – 24 år i Oslo valgte å ta abort i året som gikk. Vi må – hver og en, og fra politisk hold – gjøre det lettere å velge barnet.

I tillegg ønsker vi i Menneskeverd oss en engangsstønad på 150.000 kroner fra det offentlige som gis ved fødsel til de mødrene som ikke har krav på foreldrepenger. Økonomi er en av hovedårsakene til at vi har så høye aborttall som vi har, og med et konkret tiltak fra politikerne på dette punktet, kan vi sammen klare å få ned aborttallene!

Åshild

Reklamer

2 kommentarer

  1. Fint å se at Menneskeverdet arbeider videre og at dere peker på konkrete tiltak for å gjøre livet enklere med et barn som ikke var «bestilt».

    Har stått på stand for «Menneskeverd i sentrum» i dag og har htt mange fine samtaler: om demens, tvang i psykaitrien, verdighet ved sykdom, Downs m m. Ved alle samtalene var det enkelt å bli einge om at vi måte vokte og verne om menneskeverdet i dagens samfunn. Vel hjemme åpner jeg avisa og ser at Stolt Nielesn vil velge når livet hans skal ta slutt. Det er når venner er bort og han kjeder seg. Snakkk om lettvinte ord!

    Så tenker jeg tilbake på fjernsynsprogrammet om utviklingshemmede som lager teater, og smiler. Så tenker jeg videre at problemstilingene vi har i dag, trodde vi at Norge som land hadde tatt et oppgjør med for 1000 år siden. Likevel trenges vern om menneskeverdet i dag. Velkommen til å lese resutatet av mine tanker: Mostraspelet og «Elvis i glada Hudik» – to sider av samme sak. http://marittotland.blogspot.com/2011/06/mostraspelet-og-elvis-i-glada-hudik-to.html


    • Takk for at du følger med og jobber for oss!:) Gøy at vi blir inspirert av samme program – les gjerne hva jeg tenker:)Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: