h1

Elvis i Glada Hudik

juni 7, 2011

Forrige tirsdag begynte en dokumentarserie på NRK1, ”Elvis i Glada Hudik”. Her møter vi teatergruppen Glada Hudik – der både funksjonsfriske og funksjonshemmede spiller sammen. Hele konseptet er helt herlig! Og skuespillerne er virkelig flinke!

Glada Hudik-teateret har en fantastisk historie, som begynte med Pär Johansson. Han startet å jobbe som miljøarbeider ved habiliteringssenteret i Hudiksvall, relativt umotivert og kun fordi han trengte en jobb. Raskt så han at det ikke stilles noen krav til funksjonshemmede – ingen hører hva de vil eller kan.  Dette gjorde Pär noe med. Hans ledelsesfilosofi er: «Inget är omöjligt – om man bara vågar tro på människor och ge dem en chans att utvecklas».

Teatersjefen (Pär) er fantastisk til å få fram det unike med skuespillerne i teateret. I programmet deler han mange av sine egne tanker rundt hva som er annerledes og normalt. Og han sier det på en så bra måte! Fra begynnelsen av arbeidet med teateret, har Pär og hans kollega Olle vektlagt å forvente de beste prestasjoner fra alle involverte parter – ut fra hvert individs forutsetninger.

I en verden der vi streber etter det perfekte viser de flotte menneskene i Glada Hudik oss hva livskvalitet egentlig handler om. Gjennom teateret, sangen, musikken viser de en livsgnist uten sidestykke – som sprer seg til oss som ser på. Dokumentarserien synliggjør sårbarheten, samtidig som folkene bidrar med noe stort. De skaper og sprer glede – både hos seg selv og til oss rundt. Alle behøver vi å møte mennesker som tilfører oss noe på denne måten!

Folka i Glada Hudik lever ut drømmene. En av jentene sa at hun drømmer om å bli stjerne – og hun ER stjerne.  Flere hundretusen svensker har sett forestillingene til Glada Hudik-teateret. I Sverige går nå i vår spillefilmen som viser historien til teateret, og i løpet av dokumentarserien bestemmer ensemblet seg for å legge ut på tur til New York. Følg med på ferden!

Ps! Får du ikke sett serien når den går på tirsdager på NRK1 kl 21.30, kan du se klipp fra gjengen i Hudiksvall på deres egen kanal på YouTube. Ellers kan du se små scener bak kameraet hos SVT. Sjekk også ut hjemmesiden til Glada Hudik Teater!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: