h1

Velkommen til verden Ludvik

desember 20, 2011

Babyen Ludvik ble grovt trakassert på nettet fordi han har Downs syndrom. Den lille familien ble dypt rystet over denne sjikaneringen. Men de er ikke alene. Tusener har reagert på mobbingen ved å ønske Ludvik velkommen til verden på facebook.  Vi startet opp støttesiden Velkommen til verden Ludvik  som nå har nærmere 30 000 tilhengere på facebook. Det store engasjementet for den lille familien sier noe om at menneskeverd og likeverd er noe som ligger vel bevart i den norske folkesjela. Vi reagerer og lar oss bevege når disse verdiene blir tråkket på.

Hva tenker du på når du hører begrepet menneskeverd? Hva med likeverd? Ofte blir slike ord for store til at vi klarer å knytte dem til hverdagslivet. Det er historier som denne og dine personlige historier som fargelegger betydningen og innholdet i disse ordene.

Bildet er en illustrasjon.

Her er noen av hilsenene fra facebooksiden opprettet for Ludvik:

-Vakker og dyrebar gutt. Ikke la noen fortelle dere at Ludvik ikke er like mye velkommen som alle andre barn. Stå på!

– Jeg er overbevist om at vi trenger deg Ludvik! Det er derfor du har kommet til oss.

– Naturen har selv valgt mangfold som strategi, enfoldighet er en moderne trend vi må regne med at går over. Alt godt Ludvik

– Velkommen til verden Ludvik! Jeg håper du og mamma og pappa møter mange mange mennesker som ser deg som en berikelse i samfunnet. For det er du. Lykke til!

– Velkommen vakre, lille. Vær akkurat som du er – du er helt perfekt!

– Vakker og dyrebar gutt. Ikke la noen fortelle dere at Ludvik ikke er like mye verdt som andre barn.

– Mennesker med Downs syndrom må være de mest ærlige, kjærlighetsfulle og fantastiske mennesker som blir født. Så klart har de mangler, har ikke vi alle?

Vi må spørre oss selv om vi ønsker et samfunn hvor den minste annerledeshet skiller seg ut og fremmedgjøres? Hvem vil til slutt da gå fri? Er vi ikke alle litt mer eller mindre annerledes? La oss heller hjelpe hverandre til å få lov til å leve livet fullt ut akkurat som slik vi er!

Ludvik og hans foreldre er overveldet over støtten de har fått. Mor til Ludvik sier at hun erfarer det som om hele Norge står sammen med dem. Vi er glade for at denne livshistorien som startet så vondt og sårt for en familie, kan bli til berikelse for mange. La oss fortsette å stå opp for likeverd og rettferdighet i dette landet.

La denne julens budskap bli at samfunnet vårt har plass til alle mennesker, både fødte og de som fortsatt er i mammas mage. Vi sier til deg Ludvik, og til alle «Ludviker», at dere er hjertelig velkommen. Ethvert liv har en uendelig verdi!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: